Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-02@20:44:28 GMT

عملیات عظیم برای احیای یادگار فوتبال تبریز

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۱۶۹۱

عملیات عظیم برای احیای یادگار فوتبال تبریز

به گزارش "ورزش سه"، ورزشگاه یادگار امام بعد از پایان محدودیت های کرونایی، دوباره میزبان بازی های خانگی تیم تراکتور بود. این ورزشگاه در دل کوه‌های اطراف اتوبان کسایی تبریز بنا شده و 70 هزار نفر گنجایش دارد. یکی از بزرگترین ورزشگاههای فوتبال ایران اما نواقص بسیاری داشته که به نظر می رسد بعد از سال ها قرار است، رفع شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بعد از پایان رقابت های لیگ برتر 01-1400 عملیات نوسازی ورزشگاه یادگار امام تبریز شروع شده است. این عملیات در چند فاز در حال انجام است و آن گونه که به نظر می رسد باید منتظر ورزشگاهی به‌روزتر و زیباتر نسبت به ورژن قبلی خواهیم بود.

حبیب ستوده‌نژاد در مورد پروژه یاد شده به خبرنگار ما گفت: عملیات خود را با بودجه استانی 12 میلیاردی که در اختیار داشتیم، شروع کردیم. بعد از سفر استانی رئیس جمهور به تبریز، مبلغ قابل توجه دیگری برای این کار تعیین شد که 40 میلیارد تومان از آن در حال وصول است و بر اساس آن، حجم پروژه را بالاتر بردیم تا بعد از چند دهه، تغییراتی اساسی و ضروری در یادگار امام ایجاد کنیم.

برای بهتر متوجه شدن شرایط، راهی ورزشگاه یادگار امام شدیم تا از نزدیک روند اجرای کار را شاهد باشیم. اولین چیزی که در بدو ورود توجه ما را به خود جلب کرد، دگرگونی کامل ساختمانی بود که رختکن تیم ها، داوران و بخش اداری ورزشگاه در آن واقع شده است.
طبق این تغییرات، داخل ساختمان به کلی تخریب شده و موتورخانه مشرف نیز به این بخش اضافه شده تا در کنار تغییرات کیفی، از نظر وسعت و فضا نیز تغییرات زیادی را در آن شاهد باشیم. همچنین بخش های میکسدزون و تونل ورودی به داخل زمین هم تخریب و قرار است در جای دیگر به صورت بهینه تعبیه شوند.

یکی از مشکلات بزرگ ورزشگاه یادگار اما بخش میکسدزون بود که خبرنگاران از آن گلایه می کردند. دلیل هم دو خروجی بودن ساختمانی بود که رختکن ها در آن قرار داشتند (در چنین شرایطی معمولا تیم های بازنده ترجیح می دادند از در عقب خارج و در دید رسانه ها نباشند.) در یادگار امامِ ورژن جدید، یکی از این خروجی ها حذف و میکسدزون مقابل تک خروجی واقع شده که بازیکنان و اعضای تیم قطعا از آن خارج خواهند شد.


داخل ساختمانی که در مورد تغییرات آن صحبت کردیم، استخرهای مخصوص آب سرد برای ریکاوری بازیکنان نیز پیش بینی شده تا شرایط مدرن تری را در این محل شاهد باشیم. همچنین موتورخانه نیز به بیرون از ساختمان رختکن ها و اداری ورزشگاه منتقل شده است. در مورد پیشرفت کار هم باید گفت که کارگران زمانی که ما برای تهیه گزارش داخل ورزشگاه بودیم، به شدت مشغول کار بودند و بلافاصله بعد از پایان کارهای بنایی، کاشی کاری و کارهای ظاهری شروع خواهند شد.

بیرون از ساختمان یاد شده و داخل زمین چمن و اطراف ورزشگاه هم تغییرات زیادی را شاهد خواهیم بود. بودجه 40 میلیارد تومانی تصویب شده در کنار 12 میلیاردی که از منابع استانی تامین شده، قرار است این پروژه نوسازی را تامین کند. افزایش تعداد سرویس های بهداشتی تماشاگران و تجهیز این بخش از دیگر نیازهای مهمی بود که در دستور کار قرار گرفته است.


بالاتر بردن ایمنی ورزشگاه از دیگر نکاتی است که در این طرح مورد توجه قرار گرفته است. ایمن سازی پایه های نورافکن ها، ترمیم سکوهای تخریب شده و تعویض پیست تارتان در همین راستا صورت خواهد گرفت. البته تعویض پیست تارتان قطعا می تواند به زیباتر شدن فضای کلی ورزشگاه هم کمک کند چرا که این پیست به عنوان تنها پیست استاندارد شمال غرب کشور مدت هاست که فرسوده شده و دیگر رنگ و رویی برایش نمانده است.

چمن ورزشگاه یادگار امام هم ظاهرا وضعیت خوبی دارد. در گرمترین فصل سال، این چمن سبز و حتی آماده بازی کردن است. آبیاری برای حفظ کیفیت چمن به صورت دو نوبتی (صبح و عصر) صورت می گیرد و شاهد کاشت انبار چمن در اطراف پیست تارتان هم هستیم.

یادگار امام می تواند میزبان بازی های فصل جدید تراکتور باشد؟ حبیب ستوده نژاد در این مورد گفت: نیازهایی که ما برای رفع آنها در تلاش هستیم، طی سی سال ایجاد شده و ورزشگاه یادگار امام را به مکانی تبدیل کرده که به شدت نیازمند اصلاح و به روز رسانی است. برای اینکه ورزشگاهی در شان شهر تبریز و تیم های بزرگی چون تراکتور داشته باشیم نیاز بود که این اصلاحات در طول سال های اخیر صورت بگیرد که متاسفانه نشد. همین موضوع باعث شده تا پروژه ای که از آن صحبت می کنیم، عظیم و زمان باشد. تلاش ما این است که ضمن زیباتر کردن ورزشگاه و بالا بردن سطح ایمنی و کیفیت آن، رفاه تماشاگران را هم مدنظر قرار بدهیم. طبق اعلام پیمانکار، دو ماه زمان نیاز داریم ولی با توجه به حجم بالای کار و کارهای اداری برای دریافت بودجه تعیین شده توسط رئیس جمهور، به نظر من شاید دو سه هفته ابتدایی لیگ را از دست بدهیم ولی در عوض با یک خروجی شایسته، کار را به پایان می رسانیم.

سعید عبدی

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: ورزشگاه یادگار امام تبریز ورزشگاه یادگار امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۱۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- جهانبخش احمدیان؛ خشت خشت تبریز، تاریخی مصور و مجسم از این کهن‌شهر، جمعیت، فرهنگ و هویت آن است. از چتر سرخ‌فام عینالی بر سر شهر تا فیروزه‌های مسجد کبود و بلندای ارک و عمارت ساعتی که هنوز هم صدای زنگ آن گذر زمان را به یاد مردمان می‌اندازد. می‌توان تاریخ را دوباره در تبریز زندگی کرد. هنوز هم می‌توان از برج یانقین بر نقاط مختلف شهر احاطه داشت و در ارک سنگر گرفت.

هر چند دست روزگار و سهل‌انگاری برخی ازدستگاه‌های متولی موجب تخریب بخش بزرگی از تاریخ این شهر شد ولی هنوز هم در گوشه و کنار شهر و به خصوص بافت مرکزی آن، شاهد خودنمایی بناهای تاریخی با همان سبک و سیاق مکتب معماری تبریز و معماری ایرانی و اسلامی هستیم.

قدمت، اصالت و حفظ بافت اصلی برخی از بناها و اماکن تاریخی تبریز همچون بزرگترین بازار مسقف جهان و مجموعه ربع رشیدی، موجب ثبت جهانی آنها شده و برخی از آنها همچون مسجد کبود در فهرست انتظار برای ثبت جهانی قرار دارند. در کنار آن بسیاری از خانه‌های تاریخی و مساجد قدیمی شهر همچون موزه قاجار، موزه آذربایجان، مقبره الشعرا، مسجد جامع تبریز، مسجد استاد شاگرد، یخچال صادقیه، یخچال له‌له بیگ و… نیز ثبت ملی شده‌اند که می‌تواند نگرانی و دغدغه فرهنگ‌دوستان و علاقمندان به تاریخ، هویت و اصالت این منطقه را از دست‌یازی افراد سودجو رفع کند.

در کنار نهادهای متولی شناسایی، حفظ و نگهداشت میراث تاریخی و فرهنگی شهر، شهرداری تبریز در راستای رفع دغدغه‌های شهروندان و پاسداشت فرهنگ، هویت و تاریخ این شهر اقدام به تملک، مرمت و پیشگیری از تغییر کاربری اماکن تاریخی کرده است.

عمارت ساعت، خانه هنر یا انجمن شهر، خانه علی موسیو، خانه ختایی، خانه نیکدل، خانه کلکته‌چی، خانه باقرخان، خانه استاد شهریار، یخچال صادقیه، حمام نوبر و بسیاری از اماکن و خانه‌های تاریخی و محورهای گردشگری امروزه در تملک شهرداری تبریز است که کاربری‌های این اماکن، موزه، یا فرهنگی و هنری است.

در کنار این تملک اماکن و خانه‌های تاریخی شهر، شهرداری تبریز همچنین اقدام به مرمت و بازسازی مجموعه‌های گردشگری، تاریخی و فرهنگی مقبره‌الشعرا، خانه ستارخان، مجموعه دو کمال و … کرده است. هرچند ساماندهی میراث فرهنگی شهر جزو ماموریت‌های اصلی شهرداری تبریز نیست، ولی شهرداری تبریز در رفع دغدغه مردم تبریز در قبال میراث فرهنگی را اولویت کاری خود می‌داند که در این مقال نگاهی به برخی اقدامات شهرداری تبریز در حوزه احیای خانه‌های تاریخی و احداث پیاده‌راه و تکمیل محورهای گردشگری در بافت مرکزی شهر در ۲ سال گذشته می‌پردازیم.

مقبره‌الشعرا، از مدفن ۴۰۰ شاعر و عارف تا پلازای شهری

مقبره‌الشعرا یکی از جاذبه‌های مهم توریستی و گردشگری تبریز و مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر و عارف از جمله شهریار، خاقانی، ثقه‌الاسلام، قطران تبریزی و … است که هر ساله در فصل گردشگری و ایام نوروز میزبان میهمانان داخلی و خارجی می‌شود.

ضلع شمالی این مجموعه شهریور سال ۱۴۰۱ با هشت هزار مترمربع مساحت و با هزینه ۲۵ میلیارد تومان تکمیل و به بهره‌برداری رسید که در ادامه عملیات اجرای سنگفرش بهسازی و مناسب سازی صحن جنوبی مرکزی مقبره الشعرا، ضلع شرقی، غربی و جنوبی پیرامون موزه احد حسینی به مساحت ۵ هزار متر مربع استفاده از سنگ اسپراخون و همچنین ترکیبی از سنگ قرمز آذرشهر و سنگ کوبیک و مطابق با معماری مقبره‌الشعرا اجرایی شده است.

همگون‌سازی معابر پیرامون مجموعه مقبره‌الشعرا، ساماندهی ورودی این مجموعه، حذف انواع موانع فیزیکی و بصری، حصارزدایی و حذف نرده‌های محوطه پارک، کاشته شدن گونه‌های مختلف گیاهی همچون کاج سیاه، سرو، اقاقیا، نارون و دیگر گونه‌های گیاهی در محوطه این مجموعه، ساماندهی سیستم‌های نورپردازی، تعمیر نیمکت‌ها و فضای سبز از دیگر اقداماتی است که شهرداری تبریز در راستای توسعه این مجموعه انجام داده است.

شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان در مجموعه مقبره‌الشعرا هزینه کرده است که در سال جاری نیز تکمیل آبنمای مویکال و احداث سوغات‌سرای مقبره‌الشعرا را در دستور کار دارد.

باغ‌موزه ستارخان، قطب جدید گردشگری تبریز

تملک املاک پیرامونی خانه ستارخان و تبدیل آن به فضای سبزو احداث باغ‌موزه ستارخان یکی از پروژه‌های هویتی شهرداری تبریز است که عملیات اجرایی آن امسال به اتمام می‌رسد.

در فاز اول پروژه مجموعه فرهنگی تاریخی و گردشگری باغ موزه ستارخان، تملک ۸ ملک با هزینه ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال و در راستای حفظ و هویت افزایی خانه های تاریخی صورت می‌گیرد که با آزادسازی ششمین ملک، تملک دو ملک باقیمانده در مراحل پایانی قرار گرفت و به زودی عملیات عمرانی این مجموعه آغاز می‌شود.

این پروژه جزو طرح های مهم عمرانی تبریز محسوب می‌شود که با پیگیری شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر در این دوره مدیریت شهری قابل بهره برداری خواهد بود و پس از افتتاحش شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی در باغ موزه ستارخان خواهیم بود.

طرح فاخر باغ موزه خانه تاریخی ستارخان و با همکاری دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی و معاونت شهرسازی شهرداری تبریز تدوین شده، محوطه سازی و طراحی باغ ایرانی ایجاد می شود.

احیای خانه باقرخان، سنگر مشروطه‌خواهان تبریزی

تملک و احیای خانه باقرخان یکی از پروژه‌های هویتی شهرداری تبریز است که تملک خانه اصلی و اراضی مجاور آن انجام گرفته و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

احداث پارکی با مساحت پنج هزار متر مربع در مسیر منتهی به این خانه، سنگفرش مسیر منتهی به این خانه و اتصال آن به خیابان شهید رضانژاد برنامه شهرداری تبریز در احیای این خانه تاریخی است.

شهرداری تبریز ۹۰ میلیارد تومان برای تملک و اراضی اطراف آن هزینه کرده است که در صورت حمایت دولت عملیات اجرایی آن تسریع می‌یابد.

جانی دوباره در کالبد خانه‌ی تاجران چای کلکته

بن بست کلکته‌چی در محله‌ی راسته‌کوچه، تکه‌ای از تاریخ را در دل خود جای داده است. خانه تاریخی کلکته‌چی، یکی از خانه‌های تاریخی تبریز به شمار میرود که قدمت آن به دوره قاجاریه بازمی‌گردد. این خانه به خانواده‌ی کلکته‌چی، از تاجران بزرگ تبریز تعلق داشت که از یادگارهای آن‌ها می‌توان به کتابخانه‌ی کلکته‌چی در حیاط مسجد جامع اشاره کرد. ستون‌های گچ‌کاری‌شده و پنجره‌های رنگی خانه، نشان از قدمت و معماری تاریخی عمارت دارند.

با توجه به فرسودگی دیوار ها، ستونها و طاق و سقف خانه تاریخی کلکته چی، و به منظور احیاء دوباره این خانه تاریخی، عملیات مرمت این خانه تاریخی مطابق طرح و نقشه سابق این خانه، آغاز شده و به زودی شاهد تداوم مرمت دیوارها و سقف های تخریب شده این خانه، خواهیم بود.

مرمت خانه‌های تاریخی شهر گام بزرگ شهرداری تبریز در حفظ هویت شهری

در کنار تملک و احیای ابنیه تاریخی شهر، حفظ و نگهداشت میراث تاریخی و فرهنگی موجود نیز دغدغه بسیاری از علاقمندان این حوزه است. شهرداری تبریز در تعاملی مطلوب با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان، و با بهره‌گیری از نظر کارشناسان این سازمان، اقدام به مرمت خانه‌های تاریخی، یخچال‌های قدیمی، قنوات، مساجد و دیگر اماکن تاریخی شهر کرده است.

مرمت عمارت تاریخی ساعت، خانه نیکدل، خانه هنر، کتابخانه مسجد جامع تبریز، مقبره الشعرا، حیدر تکیه سی، یخچال صادقیه، له‌له بیگ، مدرسه دارالفنون تبریز، بازار و تیمچه‌های آن، سنگفرش بازار، باروی تبریز، خانه ختایی، مجموعه تاریخی و گردشگری ائل‌گلی و بسیاری از اماکن تاریخی، گردشگری و فرهنگی تبریز در دو سال اخیر توسط شهرداری تبریز و با نظر کارشناسی سازمان میراث فرهنگی مرمت و بازسازی شده‌اند.

جریان انسان‌محوری در دل تبریز

یکی از مصادیق زیرساختی برای تحقق شهر انسان‌محور، که علاوه بر زیبایی بصری شهری، موجب کاهش هزینه‌های مدیریت شهری می‌شود، سنگفرش معابر، به‌خصوص در بافت تاریخی شهر است که مرجع گردشگری تبریز محسوب می‌شود. مدیریت شهری تبریز در همین راستا اقدام به اجرای پروژه‌های انسان‌محور در معابر تاریخی بافت مرکزی شهر و همچنین مراکز پرتردد در سطح مناطق دهگانه کرده است. در کنار این موارد، پروژه‌های ویژه‌ای همچون میدان شهید بهشتی که با الهام از نقش و طرح‌های فرش تبریز، به بهترین شکل ممکن تبدیل به موازئیک فرش شده است.

پیاده‌راه‌ها در طراحی شهری یکی از مصادیق انسان محوری شهرها محسوب می‌شوند. تبریز تا پیش از این با دو پیاده‌راه تربیت و ولیعصر شناخته می‌شد که سال گذشته با احداث ۳ پیادراه "کوچه ثبت"، "کوچه کرباسی" و "کوچه دالان میرزا رضا" سرانه پیاده‌راه‌های شهری افزایش یافت و بر اساس گفته شهردار تبریز، در سال جاری هر منطقه شهرداری، مکلف به اجرای حداقل یک رشته پیاده راه شهری جدید است و اجرای این طرح در اولویت برنامه های عمرانی شهرداری قرار گرفته است.

علاوه بر پیاده‌راه های افتتاح شده، چندین طرح مشابه در مناطق مختلف شهری به ویژه محورهای تاریخی، فرهنگی و گردشگری تبریز در حال اجرا هستند که با اتمام مراحل اجرایی این طرح ها، چهره شهری تبریز در این مناطق با رویکرد انسان محور و ایجاد بسترهای جدید گردشگری شهری متحول خواهد شد.

عملیات بهسازی و احداث پیاده راه در هفت منطقه از مناطق شهرداری از جمله شهرداری منطقه هشت که بدلیل واقع شدن در منطقه تاریخی و گردشگری شهر تبریز در حال اجرا است که بیشترین تعداد ایجاد پیاده راه و سنگفرش نیز در این منطقه صورت می گیرد.

شهرداری تبریز در سال گذشته حدود ۹ هزار متر طولی پیاده راه و سنگفرش معابر در سطح مناطق شهر احداث کرده است.

میراث فرهنگی و تاریخی، هویت و شناسنامه شهرها و دایره‌المعارفی اجتماعی از زندگی مردمان این شهرها در سده‌های گذشته است. مرمت و بازسازی این اماکن تاریخی و همچنین ایجد بسترهای لازم جهت حضور مردم، چراغ راه توسعه شهرها است.‌

کد خبر 6092807

دیگر خبرها

  • شعار هواداران تراکتور علیه مربی و بازیکن استقلال
  • حضور آندرانیک تیموریان در ورزشگاه یادگار امام تبریز
  • وضعیت ورزشگاه یادگار امام یک ساعت مانده به بازی تراکتور-استقلال
  • سرویس دهی ناوگان اتوبوسرانی تبریز به تماشاگران تراکتور – استقلال
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • برنامه مسابقات مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی اعلام شد
  • برنامه مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی فوتبال اعلام شد
  • اعلام برنامه دیدارهای مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • سرویس‌دهی اتوبوسرانی تبریز برای تماشاگران بازی تراکتور و استقلال